Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η περίοδος προετοιμασίας πλησιάζει!



Χαίρετε επικαλεστές,

αυτήν και την επόμενη εβδομάδα, θα κάνουμε μία σειρά δημοσιεύσεων σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στην περίοδο προετοιμασίας και στην επόμενη σεζόν. Θα μπορείτε να βρείτε συζητήσεις στα φόρουμ και στο reddit. Ακολουθεί μία βασική ανάλυση των αλλαγών που κάνουμε.

Η σεζόν πλησιάζει στο τέλος και δουλεύουμε ήδη στο μέλλον του League of Legends. Η περίοδος προετοιμασίας ανάμεσα στις ανταγωνιστικές σεζόν είναι η τέλεια ευκαιριά για μεγάλες αλλαγές στην ισορροπία και σε βασικά στοιχεία του παιχνιδιού. Η ομάδα σχεδιασμού έχει μελετήσει πολύ τις απόψεις των παικτών κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αναλύοντας τα βασικά συστήματα του παιχνιδιού. Στη νέα σεζόν, θέλουμε να βελτιώσουμε το League of Legends και να το κάνουμε μία πιο δυνατή και απολαυστική εμπειρία για τους παίκτες.

Τι θα συμβεί λοιπόν;
Ας αρχίσουμε με τους στόχους της περιόδου προετοιμασίας:

  • Εισαγωγή περισσότερου στρατηγικού παιχνιδιού όσον αφορά στην ορατότητα του χάρτη και στα μάτια
  • Όλοι οι ρόλοι και θέσεις να βλέπουν τη δύναμή τους να μεγαλώνει με τρόπους που προωθούν τις ικανότητες του παίκτη
  • Καλύτερος ρυθμός παιχνιδιού και μείωση του snowballing ομάδων

Αυτοί οι στόχοι είναι, κατά τη γνώμη μας, κάτι που μπορεί να φέρει ένα πιο ανταγωνιστικό και διασκεδαστικό περιβάλλον και εστιάζουν σε συστήματα που σηκώνουν βελτίωση.


Τι θα αλλάξει;

Η ομάδα θα μοιραστεί μαζί λεπτομέρειες για τις αλλαγές σε κάθε σύστημα, όμως θέλω να σας προϊδεάσω λίγο για το τι έρχεται:

  • Οι Xypherous και Xelnath (Wizardlock, Right Hand of the 7th Order of Obsidian Blackfire Ebonstone Dark Witchlords) θα μιλήσουν για τα μάτια, την ορατότητα και το νέο σύστημα με τα Trinkets. Γενικά, θέλουμε να αλλάξουμε την ορατότητα και να μην είναι πλέον ένα κυνήγι χρυσού αλλά να είναι πιο στρατηγικά δομημένη με περισσότερες ευκαιρίες για plays. Θα κάνουμε πολλή δουλειά εδώ, με μία νέας θέση αντικειμένου για αντικείμενα μόνο σχετικά με ορατότητα, όρια ματιών ανά παίκτη και περισσότερες επιλογές ματιών.
  • Έρχεται μία νέα ζούγκλα, με νέα αντικείμενα για μαχητές ζούγκλας, περισσότερες ανταμοιβές και χρυσό και μία νέα φωλιά τεράτων που θα δίνει πιο καθορισμένες ρότες και στρατηγικές, ανοίγοντας το ρόλο της ζούγκλας σε περισσότερους ήρωες. Ο Solcrushed θα σας δώσει τις λεπτομέρεις εδώ
  • Ο χρυσός στους υποστηρικτές θα αλλάξει δραματικά για να δίνει περισσότερα χρήματα στις διπλές λωρίδες και θα εισάγουμε νέα αντικείμενα (και θα δουλέψουμε στα παλιά) για να δώσουμε νόημα σε αυτόν το χρυσό. Παράλληλα με αυτό, θα κάνουμε αλλαγές για να βοηθήσουμε τους υποστηρικτές να μεγαλώσουν το πώς βοηθούν και όχι τη ζημιά τους, ενισχύοντας την μοναδική τους ταυτότητα. Για αυτή την αλλαγή θα μιλήσει ο Xelnath.
  • Αλλαγές στη ροή του αγώνα και μαθηματικές αλλαγές στο σύστημα θα μειώσουν το snowballing των ομάδων. Αλλαγές στις ανταμοιβές για πύργους, πρώτο αίμα, σερί βοηθειών, δράκους, αλλαγές στους θάμνους και την εμπειρία, θα δημιουργήσουν χώρο για περισσότερα καλά παιξίματα. Ο FeralPony θα συζητήσει μαζί σας αυτές τις αλλαγές.
  • Τέλος, ο Feralpony και ο ricklessabandon θα μιλήσουν για στρατηγικές στο παιχνίδι γύρω από ρούνους και εξειδικεύσεις. Οι εξειδικεύσεις θα ανανεωθούν για τη νέα σεζόν και θα κάνουμε μία μεγάλη εξισορρόπηση (εκτός από συγκεκριμένους ρόλους), στοχεύοντας σε περισσότερη ποικιλία. Για τους ρούνους, θέλουμε να έχουμε πιο δυναμικά και ισορροπημένα σετ, ενισχύοντας τις στρατηγικές σας πριν το παιχνίδι.


Περισσότερες στρατηγικές επιλογές!

Εκατομμύρια παίκτες με χιλιάδες χρυσού, αντικειμένων και επιλογών στις τσέπες τους θα ανακαλύψουν άπειρους συνδυασμούς και στρατηγικές που η ομάδα σχεδιασμού δε θα μπορούσε ποτέ (ακόμα και μετά από ατελείωτες δοκιμές), και θέλουμε πραγματικά να δούμε τι θα είναι αυτοί. Γενικά θέλουμε να στοχεύσουμε τις αλλαγές μας και να τις κάνουμε σε συστήματα που επιδέχονται βελτίωση, και η περίοδος ανάμεσα στις ανταγωνιστικές περιόδους μας δίνει την κατάλληλη ευκαιρία. Υπάρχουν αρκετά πρότζεκτ που δουλεύουμε, οπότε αυτή δεν είναι μία πλήρης λίστα με ό,τι θα πειράξουμε, αλλά καλύπτει αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε με τη συγκεκριμένη ενημέρωση.

Τα νέα μας συστήματα θα χρειαστούν λίγο καιρό για να ενεργοποιηθούν ενώ τελειοποιούμε αυτές τις ανανεώσεις, οπότε πρέπει να εξελίξετε τις δυνατότητές σας σταδιακά. Η ισορροπία θα είναι ως συνήθως κάπως χαοτική αρχικά, όπως πάντα με μεγάλες αλλαγές, και είναι σημαντικό να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο σύντομα.
Τις επόμενες ημέρες, θα δημοσιεύσουμε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στα συστήματά μας, με τους Xypheroys και Xelnath να ξεκινούν μιλώντας για τις αλλαγές στην ορατότητα.Θα μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο reddit για περισσότερες συζητήσεις καθώς αποκαλύπτουμε τις αλλαγές. Τα λέμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου