Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Ο Μπράουμ, η Καρδιά του Φρέλιορντ, αποκαλύπτεται


Εδώ και αιώνες, οι παγωμένες κορφές του Φρέλιορντ δεν χαρίζονται στους αδύνατους. Κι αν αυτός τρομερός παγωμένος τόπος είναι το νεκροταφείο των αδυνάτων, για τους δυνατούς, η χώρα είναι τόπος δόξας, ένας τόπος που μεταμορφώνει τους απλώς δυνατούς ανθρώπους σε πραγματικούς ήρωες. Εδώ ξεκίνησε η ιστορία του Μπράουμ και, μαζί με τη δύναμη και το σθένος του, αυξανόταν και η φήμη του. Σήμερα, τα κατορθώματά του εμπνέουν τους πάντες, από τους πιο φτωχούς χωρικούς έως τους πιο άγριους επιδρομείς. Και καθώς ετοιμάζεται να κατέβει με την ασπίδα του στη μάχη γι' άλλη μια φορά, το κάνει γνωρίζοντας ότι παίρνει μαζί του τις ελπίδες και την αγάπη όλων των ανθρώπων του Φρέλιορντ.

Ικανότητες

Παθητική: Χτυπήματα Διάσεισης
Οι βασικές επιθέσεις του Μπράουμ προκαλούν Χτυπήματα Διάσεισης. Όταν εφαρμοστεί η πρώτη στοίβα, όλες οι βασικές επιθέσεις από τον Μπράουμ και τους συμμάχους του προσθέτουν περισσότερες στοίβες. Οι στόχοι που συγκεντρώνουν τέσσερις στοίβες εξουδετερώνονται και δέχονται επιπλέον μαγική ζημιά. Όταν εξουδετερωθεί ο στόχος, ο Μπράουμ δεν μπορεί να προκαλέσει ξανά Χτυπήματα Διάσεισης στο στόχο του για ορισμένο χρονικό διάστημα.
 Q: Κεντρί του Χειμώνα
Ο Μπράουμ εκτοξεύει πάγο από την ασπίδα του με μια επιδέξια βολή σε ευθεία γραμμή και προκαλεί μαγική ζημιά (βάσει της μέγιστης ζωής του Μπράουμ) που επιβραδύνει τον πρώτο εχθρό που χτυπά και του προσθέτει μια στοίβα Χτυπημάτων Διάσεισης.
W: Μείνε Πίσω Μου
Ο Μπράουμ πηδά προς την κατεύθυνση ενός κοντινού συμμάχου και καταλήγει ανάμεσα στο στόχο του και στον κοντινό αντίπαλο ήρωα, δίνοντας τόσο στον ίδιο όσο και στο στόχο του επιπλέον θωράκιση και αντίσταση μαγείας με βάση τη συνολική θωράκιση και αντίσταση μαγείας του.


E: Άθραυστος
Ο Μπράουμ σηκώνει την ασπίδα του προς μια κατεύθυνση, απορροφώντας τη ζημιά από την πρώτη επίθεση που γίνεται προς την κατεύθυνση της ασπίδας και μειώνει τη ζημιά όλων των επόμενων επιθέσεων για το διάστημα που η ασπίδα είναι ψηλά. Ο Μπράουμ Αναχαιτίζει βλήματα με τον Άθραυστο, τα οποία τον χτυπούν και μετά καταστρέφονται. Επίσης, αποκτά μια μικρή ενίσχυση ταχύτητας έως ότου κατεβάσει την ασπίδα του.

R: Παγετώδες Ρήγμα
Ο Μπράουμ χτυπά την ασπίδα του στο έδαφος και εκτοξεύει μια τεράστια επιδέξια βολή μεγάλης εμβέλειας που εκτοξεύει στον αέρα και προκαλεί ζημιά σε όλους τους εχθρούς που βρίσκονται κοντά, ενώ αφήνει πίσω της ένα ισχυρό πεδίο επιβράδυνσης.
Τρόπος παιχνιδοιού


Ο Μπράουμ είναι ένας δυνατός και ανθεκτικός ήρωας υποστήριξης εκ του συστάδην που μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα και, παράλληλα, να σώσει την ομάδα του από ομοβροντίες εχθρικών επιθέσεων. Δημιουργεί στενές σχέσεις με το σκοπευτή με τον οποίο μάχεται στο πλευρό του, δημιουργώντας ένα τείχος μεταξύ των δύο ομάδων και ορμώντας για να βοηθήσει τους συμμάχους του, καθώς μετατρέπεται σε τανκ στην τελική φάση του αγώνα.

Κάτω λωρίδα

Στη λωρίδα, ο Μπράουμ λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ως ήρωας υποστήριξης που αντιδρά στις τακτικές του εχθρού και εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να προκαλέσει Χτυπήματα Διάσεισης στο εχθρικό δίδυμο. Η ακριβής χρήση του Κεντριού του Χειμώνα ενεργοποιεί το σημάδι στους εχθρούς που απομακρύνονται από το κύμα υπηρετών τους, ενώ ο Μπράουμ μπορεί να σημαδέψει επιθετικούς εχθρούς με βασικές επιθέσεις, πριν κάνει άλμα προς τον σκοπευτή του για να σωθεί με την ικανότητα Μείνε Πίσω Μου. Μετά την πρόκληση των Χτυπημάτων Διάσεισης, ο Μπράουμ και ο σκοπευτής του έχουν δύο επιλογές: είτε να συνεχίσουν την επίθεση και να προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν την εξουδετέρωση είτε να απωθήσουν τον εχθρό από τη λωρίδα και να γίνουν πιο επιθετικοί. Τα Χτυπήματα Διάσεισης είναι αρκετά ισχυρά ώστε ο Μπράουμ να μπορεί να κερδίσει σχεδόν κάθε αψιμαχία, ενώ ο κίνδυνος ενεργοποίησης της εξουδετέρωσης αποτελεί ισχυρό αποτρεπτικό όπλο που υποχρεώνει τον αντίπαλο σκοπευτή να χάσει τον πολύτιμο χρυσό από τους υπηρέτες. Ο Μπράουμ είναι επίσης εξαιρετικό εργαλείο στις ενέδρες της ομάδας του: ορμώντας προς τον παίκτη ζούγκλας με την ικανότητα Μείνε Πίσω Μου, ο Μπράουμ μπορεί να βρεθεί στην καρδιά του αντίπαλου διδύμου. Αφού ο Μπράουμ τούς έχει προκαλέσει Χτυπήματα Διάσεισης, οι επιπλέον επιθέσεις του παίκτη ζούγκλας προκαλούν πιο γρήγορα την εξουδετέρωση και βοηθούν στις εκτελέσεις.

Όμως, παρόλο που ο Μπράουμ είναι το δίχως άλλο χρήσιμος στην επίθεση, είναι απόλυτος κυρίαρχος στην άμυνα. Οι επιπλέον άμυνες που παρέχει η ικανότητα Μείνε Πίσω Μου βοηθούν τόσο τον Μπράουμ όσο και τον σκοπευτή του να επιβιώνουν από ζημιά που σε άλλη περίπτωση θα τους σκότωνε, ενώ ο Άθραυστος έχει τη δυνατότητα να προστατέψει πλήρως το σύμμαχό του από όλη την εισερχόμενη ζημιά, αν βρεθεί σε σωστή θέση. Όταν ενεργοποιηθεί, ο Άθραυστος προστατεύει όλους τους συμμάχους του Μπράουμ που βρίσκονται πίσω από την ασπίδα από βασικές επιθέσεις, καθώς και από στοχευμένες και διατρητικές ικανότητες, όπως το Διαπεραστικό Βέλος του Βάρους, η Εκθάμβωση του Τάρικ και ο Ειρηνοποιός του Πιλτόβερ, αλλά όχι χωροθετικές ικανότητες, όπως η Φάκα της Νίνταλι και η Ακινησία του Σουέιν. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μπράουμ μπορεί να κινείται όταν χρησιμοποιεί τον Άθραυστο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει θέση με το σύμμαχό του, καθώς κινούνται προς τον πύργο για να σωθούν ή καθώς η εχθρική ομάδα κινείται για να τον υπερφαλαγγίσει. Επίσης, ο Μπράουμ μπορεί να συνεχίσει να επιτίθεται και να χρησιμοποιεί ικανότητες την ώρα που έχει ανεβασμένη την ασπίδα του με τον Άθραυστο. Ακόμη, προκαλώντας την επιβράδυνση του Κεντριού του Χειμώνα την ώρα που οπισθοχωρεί, μπορεί να αποτρέψει ακόμη περισσότερο τους ήρωες ζούγκλας και τους σκοπευτές.

Ο Μπράουμ μπορεί να ξεκινήσει δυνατά μια μάχη ή να συνεχίσει την επίθεση όταν φτάσει το επίπεδο έξι και ξεκλειδώσει το Παγετώδες Ρήγμα, προσφέροντας στους σύμμαχους ήρωες ζούγκλας στόχους για ενέδρα με την τεράστια εκτόξευση στον αέρα και επιβράδυνση. Αν ο Μπράουμ προσπαθεί να μπλοκάρει την οδό διαφυγής του στόχου, μπορεί γρήγορα να αλλάξει θέση με την ικανότητα Μείνε Πίσω Μου και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσει το Παγετώδες Ρήγμα πίσω από το στόχο του. Το πεδίο επιβράδυνσης της ικανότητας είναι αρκετά μεγάλο και ισχυρό για να εξαναγκάσει τους εχθρούς να χρησιμοποιήσουν εσπευσμένα την ταχυμεταφορά τους, αλλά και για να εξασφαλίσει εκτελέσεις. Τέλος, το Παγετώδες Ρήγμα είναι εξίσου ισχυρό ως εργαλείο απεμπλοκής από μάχες, αποτρέποντας πιθανές καταδιώξεις όταν ο Μπράουμ το στοχεύσει σωστά.

Ομαδικές μάχες

Όσο περισσότεροι είναι οι σύμμαχοι κοντά στον Μπράουμ, τόσο ισχυρότερη γίνεται η ασπίδα του. Σε μικρής κλίμακας αψιμαχίες, ορμά μπροστά από τους συμμάχους του με την ικανότητα Μείνε Πίσω Μου και μετά χρησιμοποιεί τον Άθραυστο για να μπλοκάρει απόπειρες παρενόχλησης και να απορροφήσει τη ζημιά που ακολουθεί. Αν η ομάδα του υστερεί αριθμητικά, το Παγετώδες Ρήγμα είναι και πάλι μια αποτελεσματική ικανότητα απεμπλοκής, ειδικά μέσα στις στενές διόδους της ζούγκλας. Εναλλακτικά, όταν ο Μπράουμ είναι μέρος μιας ισχυρότερης ομάδας επιδρομών, ένα καλά στοχευμένο Κεντρί του Χειμώνα επιβραδύνει και προκαλεί Χτυπήματα Διάσεισης και σχεδόν εξασφαλίζει τις εκτελέσεις.

Παρόλο που άλλοι ήρωες υποστήριξης λειτουργούν καλύτερα εντός της ομάδας τους ή στην καρδιά των εχθρικών γραμμών, ο Μπράουμ λειτουργεί καλύτερα ως τείχος μεταξύ των δύο ομάδων, απορροφώντας ζημιά με τον Άθραυστο, ενώ οι επιθετικοί της ομάδας κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο μικρός χρόνος επαναφόρτισης του Κεντριού του Χειμώνα βοηθά τον Μπράουμ να επιβραδύνει τόσο τους εχθρούς που πλησιάζουν όσο και αυτούς που απομακρύνονται, προκαλώντας παράλληλα Χτυπήματα Διάσεισης που βοηθούν την ομάδα του. Εδώ αναδεικνύεται περισσότερο η παθητική του ικανότητα. Παραμένοντας μεταξύ των δύο ομάδων, ο Μπράουμ μπορεί να χρησιμοποιήσει βασικές επιθέσεις εναντίον των αντίπαλων τανκ και μαχητών, χτυπώντας παράλληλα τα μετόπισθεν με το Κεντρί του Χειμώνα και ετοιμάζοντας δυνητικά εξουδετερώσεις εναντίον ολόκληρης της αντίπαλης ομάδας. Στο μεταξύ, η ικανότητα Μείνε Πίσω Μου δίνει στον Μπράουμ την άμεση επιτάχυνση που χρειάζεται για να ορμήσει προς τους συμπαίκτες του και να τους προστατέψει με τον Άθραυστο. Αυτό μπορεί δυνητικά να ανατρέψει την πορεία ομαδικών μαχών που θεωρούνται χαμένες ή να προστατέψει τους ευάλωτους συμμάχους του όταν δέχονται επίθεση. Τέλος, όταν εξαπολύει το Παγετώδες Ρήγμα στην καρδιά της αντίπαλης ομάδας, την σκορπίζει και (κυριολεκτικά) επιβραδύνει τα σχέδιά τους για συντονισμένη επίθεση, δίνοντας στον Μπράουμ και τους συμμάχους του την ευκαιρία να ορμήσουν και να τους εξοντώσουν.

Συνεργασία

Λειτουργεί καλά με:
Δυσκολίες εναντίον:

Επιβραδύνοντας τους εχθρούς της, η Ας προσφέρει στον Μπράουμ πολύ πιο εύκολους στόχους για το Κεντρί του Χειμώνα. Παρόμοια, οι δυο τους μπορούν να συνδυάσουν το Παγετώδες Ρήγμα και το Μαγικό Κρυστάλλινο Βέλος για να παραλύσουν εντελώς έναν εχθρό και να εξασφαλίσουν μια εκτέλεση στο επίπεδο 6.
Η Ζάιρα έχει ένα κιτ με το οποίο μπορεί να παρακάμψει εύκολα τις άμυνες του Μπράουμ. Φυτεύοντας σπόρους πίσω του, μπορεί να εξουδετερώσει τον Άθραυστο με τον Θανάσιμο Ανθό της. Οι Αρπακτικές Ρίζες ακινητοποιούν τον Μπράουμ, εμποδίζοντάς τον να προστατεύσει τον σκοπευτή του με την ικανότητα Μείνε Πίσω Μου.
Με την απαράμιλλη εμβέλειά της, η Κέιτλιν μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως την παθητική του Μπράουμ, τα Χτυπήματα Διάσεισης. Με καλό συγχρονισμό, ο Μπράουμ μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την ικανότητα Μείνε Πίσω Μου καθώς η Κέιτλιν εκτοξεύει το Δίκτυ Μεγάλου Διαμετρήματος, ώστε να διαφύγουν ή να εφορμήσουν και οι δυο ταυτόχρονα όταν χρειαστεί.

Η Βέιν έχει μερικές ικανότητες με τις οποίες μπορεί να κυριαρχήσει επί του Μπράουμ. Ο μικρός χρόνος επαναφόρτισης της Τούμπας τής επιτρέπει να αποφεύγει το Κεντρί του Χειμώνα με σχετική ευκολία, ενώ η Καταδίκη απωθεί τον Μπράουμ, ακόμη κι όταν προστατεύεται με τον Άθραυστο, δίνοντας στην Βέιν πρόσβαση στον αντίπαλο σκοπευτή.
Το Μυστικιστικό Χτύπημα του Έζρεαλ εφαρμόζει επιδράσεις κατά το χτύπημα, που σημαίνει ότι όταν ο Μπράουμ προκαλέσει Χτυπήματα Διάσεισης, ο Έζρεαλ μπορεί να προσθέσει και άλλες στοίβες από απόσταση με το Q του. Η απειλή και μόνο αυτής της δυνατότητας είναι αρκετή για να εμποδίσει το φαρμάρισμα των περισσότερων εχθρών.
Η Λούλου μπορεί να υπερκεράσει τον Άθραυστο χρησιμοποιώντας τη Βοήθεια, Πιξ! στον Μπράουμ ή στον σκοπευτή και μετά να εκτοξεύσει τη Νεραϊδολόγχη, για να χτυπήσει και να επιβραδύνει και τους δύο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ήρωα

Όπως με όλους τους ήρωες, σχεδιάσαμε τον Μπράουμ για να καλύψει ένα συγκεκριμένο κενό στη σειρά ηρώων του League of Legends. Συγκεκριμένα, είναι ο πρώτος ήρωας υποστήριξης-τανκ που δημιουργήσαμε. Ένας ήρωας που δέχεται τις επιθέσεις για να προστατέψει την ομάδα του. Είχαμε πολλούς αμυντικογενείς ήρωες υποστήριξης, ήρωες όπως η Νάμι, η Σοράκα, η Τζάνα κ.λπ., που απορροφούσαν ζημιά με θεραπείες ή ασπίδες, καθώς και επιθετικογενείς ήρωες υποστήριξης, όπως η Λεόνα και ο Άλισταρ, που γενικά είναι εξαιρετικοί στο να ξεκινούν μάχες και μετά να ρίχνονται στην καρδιά της αντίπαλης ομάδας για να τους παρενοχλήσουν όσο περισσότερο μπορούν. Ο Μπράουμ είναι κάτι διαφορετικό: είναι ήρωας υποστήριξης-τανκ που κυριολεκτικά δέχεται χτυπήματα για χάρη της ομάδας του και, ως εκ τούτου, χρειάζεται διαφορετικό τρόπο σκέψης, θέση και στυλ παιχνιδιού από ό,τι οι τυπικοί ήρωες υποστήριξης.

Το κλειδί για το μοναδικό στυλ παιχνιδιού του Μπράουμ είναι ο Άθραυστος, η ικανότητα E. Είναι μια ενεργή άμυνα, παρόμοια με το Τείχος Ανέμου του Υασούο. Όμως, ενώ η ικανότητα του Υασούο σχεδιάστηκε, ώστε να έχει τα μέσα να προστατέψει τον εαυτό του (η χρησιμότητα για την ομάδα του θεωρείται δευτερεύουσα), σχεδιάσαμε τον Άθραυστο ειδικά για να μπορεί ο Μπράουμ να προστατέψει την ομάδα του. Αυτό κάνει τον Μπράουμ διαφορετικό, επειδή, περισσότερο από κάθε άλλο ήρωα, δημιουργεί ζώνες ασφαλείας πίσω του. Αμύνεται σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πρώτα προστατεύοντας τον σκοπευτή του στη φάση των λωρίδων και, στη συνέχεια, προστατεύοντας ολόκληρη την ομάδα του και τανκάροντας στην τελική φάση του αγώνα. Ενώ οι άλλοι ήρωες υποστήριξης επικεντρώνονται στις ενισχύσεις, τις θεραπείες ή τις παρενοχλήσεις, ο Μπράουμ αναλαμβάνει έναν μοναδικό ρόλο μεταξύ των δύο ομάδων, δεχόμενος τον κύριο όγκο της ζημιάς για την ομάδα του και επιτρέποντας τους επιθετικούς της να κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτό τον θέτει κυριολεκτικά ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάτι που μας δημιούργησε ορισμένα ενδιαφέροντα ερωτήματα σχεδιασμού. Συγκεκριμένα, πώς αλλιώς μπορεί ένας αμυντικογενής ήρωας υποστήριξης εκ του συστάδην να συνεισφέρει σε μάχες, όταν προκαλεί περιορισμένη ζημιά και μπορεί να χτυπήσει μόνο με βασικές επιθέσεις τη σκληρή πρώτη γραμμή του εχθρού; Γι' αυτό σκεφτήκαμε την παθητική του ικανότητα, τα Χτυπήματα Διάσεισης και το Q, το Κεντρί του Χειμώνα. Ο Μπράουμ μπορεί να παρενοχλεί τους εχθρούς την ώρα που προστατεύει τους δικούς του, όχι απαραίτητα με τις δικές του δυνάμεις, αλλά προκαλώντας Χτυπήματα Διάσεισης στους αντίπαλους ήρωες. Αυτό αυξάνει σημαντικά την ισχύ τηςομάδας του, ενώ η θέση του Μπράουμ παραμένει σταθερή σε όλη τη διάρκεια της ομαδικής μάχης. Και παρόλο που ο Μπράουμ δεν μπορεί να παρενοχλεί εύκολα τα μετόπισθεν του εχθρού (το Κεντρί του Χειμώνα επηρεάζει μόνο τον πρώτο εχθρό που χτυπά, ενώ οι βασικές επιθέσεις του Μπράουμ είναι εκ του συστάδην), όταν οι σύμμαχοί του δέχονται επίθεση από αντίπαλους μαχητές και τανκ,μπορεί γρήγορα να αλλάξει θέση με την ικανότητα Μείνε Πίσω Μου και να συνεχίσει να προκαλεί Χτυπήματα Διάσεισης σε πολλούς στόχους.Περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε πώς θα παίξετε με τον Μπράουμ. Θέλουμε πολύ να ακούσουμε τα σχόλιά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου