Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Top 5 Top lane champions


Με την τρίτη season να φτάνει στο τέλος της, και αφού έχουμε συζητήσει για όλα τα υπόλοιπα lane του παιχνιδιού, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για το top lane, το κατά πολλούς πιο μοναχικό lane στο παιχνίδι, όπου κυριαρχούν οι champions με “τρελά” ποσά hp και resistances, οι οποίοι υπάρχουν και farmaroun μόνο και μόνο για να tankaroun λίγο παραπάνω damage στα teamfights. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον όχι στο τωρινό meta, όπου στο top lane κυριαρχούν champions όπως η Riven και ο Jax, οι οποίοι μπορούν να “βγάλουν” damage ισάξιο (ή ακόμα και περισσότερο) με αυτό του ad ή ap carry της ομάδας.
Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι δυνατότεροι champions στο top lane, και τι τους καθιστά τόσο αποτελεσματικούς.

Ξεκινώντας με τον Jax, ο οποίος ήταν ανέκαθεν ένας από τους δυνατότερους champions στο παιχνίδι. Από την Season 1, όπου μπορούσε να κάνει dodge το 80% των επιθέσεων που δεχόταν, έως και σήμερα όπου με τα σωστά items (Trinity Force και Blade of the Ruined King) μπορεί πρακτικά να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε champion στο παιχνίδι.Εκτός από τον πολύ δυνατό συνδυασμό του passive και του ulti του, τα οποία του παρέχουν υπερβολικό attack speed αλλά και resistances την ίδια στιγμή, υπάρχει και το τρίτο ability του, που τον επιτρέπει να αντιμετωπίζει champions όπως η Vayne, αφού κάνει dodge οποιοδήποτεbasic attack για 2 δευτερόλεπτα. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν εάν είχε ένα αληθινό όπλο ^^.

Συνεχίζουμε με τον Zac, έναν από τους λίγους champion που μπορεί να κάνει τόσο damage μόνο με tanky items. Το υπερβολικό cc, το gap closer, αλλά και το mobility που προσφέρει το ulti του, τον καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες απειλές ειδικά για τους squishy champions.Εκτός από το γεγονός ότι είναι υπερβολικά tanky, στο late game και με ένα τουλάχιστον επιθετικό αντικείμενο (Void Staff, Hourglass ή και Liandry’s) έχει τη δυνατότητα να κάνει one-shot οποιοδήποτε ap-ad carry θελήσει (βέβαια σημαντική προϋπόθεση σε αυτό είναι να πετύχει το E του, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερο δύσκολο αφού στο τελευταίο level έχει 1550 range).

Ακολουθεί η Riven, η οποία αν και δεν προτιμάτε πολύ στα επαγγελματικά leagues, είναι απίστευτα δυνατή στο solo queue, καθώς είναι ιδιαίτερα εύκολο να κάνει snowball. Αυτό οφείλεται κυρίως στα εξαιρετικά ad ratio των ability της, τα οποία εκτός από το γεγονός ότι της επιτρέπουν να κάνει πολύ υψηλό και πολλές φορές αναπάντεχο για τον αντίπαλο τηςdamage, την καθιστούν και ως έναν από τους δυνατότερους duelist στο παιχνίδι. Για να μην αναφέρουμε και τα 2 Crowd Control AoE abilities της ή την ιδιαίτερα δυνατή ασπίδα της η οποία μετριάζει λίγο το γεγονός το ότι η Riven δεν είναι καθόλου tanky.

Έπειτα έχουμε τον Zed, ο οποίος αν και προτιμάται περισσότερο στο mid lane, εξακολουθεί να είναι αρκετά δυνατός και στο top lane. Εκτός από τον πολύ δυνατό συνδυασμό τουpassive (Contempt for the Weak) και του ulti του (Death Mark), που τον καθιστούν έναν από τους δυνατότερους duelist (οπότε και split pusher) στο παιχνίδι, υπάρχει και το δεύτερο ability του (Living Shadow), που του προσφέρει τεράστιο mobility δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για πολλά “plays”. Βέβαια είναι και αρκετά δύσκολο να πετύχουν σωστά, αφού είναι σχετικά εύκολο να γίνουν dodge από τους αντιπάλους, ενώ έχουν μεγάλο cooldown (ειδικά στα early levels).

Τέλος, η Poppy, η οποία μπορεί να μην προτιμάται από τους παίχτες στο τωρινό meta, και αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη sustain στο laning phase της, αλλά αυτό δεν την καθιστά λιγότερο τρομαχτική, ειδικά στο late game όπου μπορεί πρακτικά να σκοτώσει ένα αντίπαλο carry, χάνοντας ελάχιστο ή και καθόλου hp. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ultiτης, που την επιτρέπει για 8 ολόκληρα δευτερόλεπτα να κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει μέσα σε ένα teamfight, αφού την καθιστά immune στους αντίπαλους champion, εκτός από αυτόν που έχει μαρκάρει, στον οποίο βέβαια κάνει 40% extra damage


Αυτοί ήταν οι 5 πιο δυνατοί top lane champions στο League of Legends, νιώστε ελεύθεροι να σχολιάσετε, και βέβαια πείτε μας ποιοι νομίζετε ότι είναι εξίσου ή και ακόμα πιο δυνατοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου