Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Top 5 Jungle Champions


Με τη λίστα των πιο δυνατών champion σε κάθε ρόλο να φτάνει στο τέλος της, και αφού μιλήσαμε για το bot και το mid lane, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για το jungle, και τους champion που είναι πιο δυνατοί στον άγριο και αφιλόξενο αυτό τόπο.

Πριν ξεκινήσουμε όμως, ας δούμε τι είναι αυτό που καθιστά έναν champion αποτελεσματικό στοjungle, ξεκινώντας με :

  • Τη δυνατότητα, την επιτυχία, αλλά και τη συχνότητα που έχουν τα ganks του.

  • Την ταχύτητά του στον “καθαρισμό” της ζούγκλας.


  • Τη δυνατότητά του για counter jungle (με πόση ασφάλεια, και πόσο γρήγορα μπορεί να το κάνει).

  • Και τέλος, τη δύναμή του στα duels.


Έχοντας λοιπόν αυτά τα κριτήρια υπόψη μας, ας δούμε ποιοι είναι οι πιο δυνατοί junglers στο τωρινό meta.

Ξεκινώντας με τον Jarvan IV, τον champion με τα ίσως δυνατότερα gank στο παιχνίδι. Μπορεί το late game damage του να είναι ιδιαίτερα χαμηλό, και η ταχύτητα του στο jungle όχι και τόσο σπουδαία, αλλά το E+Q combo του είναι απλά ασυναγώνιστο, αφού στοearly game είναι πρακτικά αδύνατο να μην πετύχει gank, ενώ στο late game σε συνδυασμό με το ulti του μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικός για τα αντίπαλα carries, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει αρκετά solid engages για το team του.

Συνεχίζουμε με την Elise, η οποία αν και υπέφερε από ένα μικρό nerf είναι ακόμα αρκετά διαδεδομένη τόσο στο solo queue, όσο και στους επαγγελματίες παίχτες στο LCS και το OGN. Αυτόοφείλεται κυρίως στην ταχύτητά της στο jungle, τη δύναμή της στα duels (αφού μπορεί να νικήσει σχεδόν όλους τους junglers στα level 3), αλλά και τη δυνατότητά της στα teamfights να πιάσει κάποιον αντίπαλο out of potition με το cocoon, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να φτάσει με σχετική ευκολία τα αντίπαλα carries με το rappel. Επίσης, είναι αρκετά ευέλικτη και με το build της, αφού ακόμα και με tanky items θα κάνει αρκετό damage (χάρις στο ποσοστιαίο damage του πρώτου της ability).

Έπειτα έχουμε την Evelynn, η οποία πίσω στην Season 2 ήταν ίσως ένας από τους πιο αδύναμους champion στο παιχνίδι. Βέβαια μετά το rework της, και ορισμένα buffs, ηEvelynn αποτελεί τώρα έναν από τους δυνατότερους jungler, ειδικά στο solo queue. Σε αυτό οφείλεται κυρίως το passive της, που την προσφέρει απίστευτο mappressure, ενώ ταυτόχρονα καθιστά και τα sight wards άχρηστα, δίνοντάς την έτσι τη δυνατότητα να πετύχει πιο εύκολα τα ganks και πρακτικά να κάνει πιο εύκολα snowball. Η μόνη λύση απέναντί της, είναι το counter jungle, καθώς είναι σχετικά αδύναμη στα level 3, σε σχέση με άλλους tanky junglers (Jarvan IV, κ.ά). Και η αλήθεια είναι ότι εάν πετύχει το counter jungle, και μείνει πίσω ηEvelynn, τότε είναι αρκετά δύσκολο να ανακάμψει και να ξαναπάρει το προβάδισμα.

Ακολουθεί ο Lee Sin, ο champion που μπορεί να τα κάνει όλα: counter jungle, engage, duel,  gank,peel, assassinate. Βέβαια είναι ένας από τους πιο δύσκολους champion στο παιχνίδι, καθώς χρειάζεται εμπειρία, skill, αλλά και άλλα mechanics για να παιχτεί στο full potential του. Αυτό οφείλεται κυρίως στο Energy και στη σωστή χρήση που απαιτείται, καθώς θα πρέπει να κάνει auto attacks ανάμεσα στα skills του, αλλιώς μπορεί να βρεθεί μέσα σε 5 αντιπάλους, χωρίς να μπορεί να ξεφύγει κάνοντας Safeguard!

Τέλος, η Vi, η οποία έγινε αρκετά δημοφιλής για ένα και μόνο λόγο: έχει απίστευτα καλόsynergy με τους assassins που κυριαρχούν στο τωρινό meta (Kassadin, Ahri, Zed, Fizz). Αυτό οφείλεται κυρίως στο gap closer του πρώτου της ability (Vault Breaker) το οποίο σε συνδυασμό με το cc και το mobility των προαναφερθέντων champion καθιστά πρακτικά αδύνατη την αποτυχία κάποιου gank. Για να μην αναφέρουμε το ulti της (Assault and Battery) το οποίο επίσης εγγυάται κάποιο kill, ενώ μπορεί να πιάσει με σχετική ευκολία έναν αντίπαλο champion out of position. Ακόμη, με το δεύτερο ability της (Denting Blows), μπορεί να κάνει clearαρκετά γρήγορα τα camps, ενώ με το % maxhp damage και το armor shred μπορεί να εξασφαλίσει objectives, όπως ο δράκος και ο Baron με σχετική ευκολία.


Αυτοί ήταν οι 5 πιο δυνατοί jungle champions στο League of Legends, νιώστε ελεύθεροι να σχολιάσετε, και βέβαια πείτε μας ποιοι νομίζετε ότι είναι εξίσου ή και ακόμα πιο δυνατοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου