Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οι αλλαγές στο Jungle για το Season 4

Ακολουθώντας τη ροή των post στο Reddit σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται στο Preseason του League of Legends, ο Solcrushed (Live Designer του League of Legends) με post του μας ανακοινώνει τις αλλαγές που θα έρθουν στη ζούγκλα:
Αρχικά μας δηλώνει πως έρχονται μεγάλες αλλαγές στο jungle του Preseason, και πως η αρχική τους φιλοσοφία με την αναβάθμιση του jungle είναι να δημιουργήσουν περισσότερες επιλογές και δυνατότητες για όλων των ειδών τους junglers. Λέει επίσης πως αυτό τους φέρνει πιο κοντά στον απώτερο σκοπό τους ο οποίος είναι να εξασφαλιστεί το ότι όλοι οι ρόλοι και οι θέσεις του League of Legends μπορούν να νιώσουν ισχυροί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, και να έχουν μεγάλη επιρροή στο endgame.

Μετά την εισαγωγή, ας δούμε τις αλλαγές που αναφέρει ο Solcrushed:

                                        Το Jungle του Season 3:

  • Οι junglers είναι πολύ δυνατοί νωρίς, αλλά πολλοί εξαναγκάζονται σε έναν πιο support-ο-ειδές ρόλο μέχρι το mid game.

  • Οι junglers ξεμένουν από κατασκηνώσεις τεράτων να farmάρουν, εξαιτίας των συμπαικτών τους από τα lanes οι οποίοι τους ξαφρίζουν τα monsters.

  • Οι junglers που μπορούν να κάνουν gank νωρίς, ευνοούνται περισσότερο από τους υπόλοιπους.

  • Οι junglers που μένουν πίσω νωρίς στο παιχνίδι, δυσκολεύονται πολύ να ξαναμπούν στην κανονική ροή.

                            Γιατί συμβαίνουν τα παραπάνω;

  • Τα τέρατα της ζούγκλας δεν κλιμακώνονται καλά. Δίνουν περισσότερο χρυσό και εμπειρία με το πέρασμα του χρόνου αλλά δεν συγκρίνονται με τα minions.

  • Η επιλογή μεταξύ των gank και του farm δεν είναι ιδανική. Το farmάρισμα του jungle δεν αποδίδει αρκετή ανταμοιβή σε σχέση με ένα πιθανό gank νωρίς στο παιχνίδι.

  • Είναι καλύτερο να συγκεντρώνεται ο χρυσός σε έναν Marksman ή έναν Mage.

           Οι στόχοι μας για το Jungle στη νέα Season:
        

  • Περισσότερη ευκαμψία στο jungle.
    - Θέλουμε να είναι βιώσιμοι περισσότεροι τρόποι παιξίματος στη ζούγκλα. Να έχουν οι junglers περισσότερες επιλογές στην απόφαση για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

  • Περισσότεροι πόροι.
    - Οι junglers που εξαρτώνται περισσότερο από το farm, θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν χρυσό και εμπειρία όμοια με αυτά που συναντώνται στα solo lanes.

  • Περισσότεροι μηχανισμοί επιστροφής στο παιχνίδι.
    - Ενώ το counter-jungling θα παραμείνει μια βιώσιμη στρατηγική στο παιχνίδι, ο jungler που θα μένει πίσω θα έχει περισσότερους τρόπους να επανέλθει στο παιχνίδι.

            Μερικές από τις αλλαγές που σχεδιάζουμε για το Jungle:

  • Προσθέτουμε μια ακόμη κατασκήνωση τεράτων κοντά στις κατασκηνώσεις των Ancient Golem (Blue Buff) και του Giant Wolf (λύκους).
    Με τη προσθήκη αυτή, οι παίκτες θα μπορούν να προσθέσουν ποικιλία στις διαδρομές τους στο jungle, και να farmάρουν περισσότερους πόρους. Η επιπλέον κατασκήνωση δημιουργεί περισσότερες επιλογές μεταξύ του gank ή farm, διότι πλέον θα είναι πιο δύσκολο να κρατηθεί το jungle καθαρό. Επίσης, η κατασκήνωση αυτή εξισορροπεί τον αριθμό των κατασκηνώσεων στη νότια και βόρεια πλευρά του χάρτη, φέρνοντας τις μοβ και μπλε ομάδες περισσότερο σε ισορροπία.

  • Τα τέρατα του jungle θα κλιμακώνονται με τα level των champion.
    Τα τέρατα θα έχουν πλέον “level” το οποίο θα αποφασίζεται κάθε φορά που θα εμφανίζονται. Τα level αυτά θα κλιμακώνονται ανάλογα με τον μέσο όρο των level των παικτών. Θα υπάρχει και bonus εμπειρίας όταν τα τέρατα που σκοτώνει κάποιος είναι μεγαλύτερα από το level του.

  • Μεγαλύτερη ροή χρυσού για τους junglers.
    Δεν έχω κάτι να πω συγκεκριμένα με αυτό σήμερα, αλλά σκοπεύουμε να αυξηθεί ο χρυσός που δίνεται στους junglers. Εξερευνούμε την ιδέα του να προσδώσουμε επιπλέον έσοδα χρυσού σε πράγματα όπως αντικείμενα αποκλειστικά για jungler, αντί για το Smite. Με την ιδέα αυτή, και το να υπάρχουν τέρατα που κλιμακώνονται καλύτερα, η ροή χρυσού για τους junglers σίγουρα θα αυξηθεί.


Αυτά λοιπόν αναφέρει ο Solcrushed. Τονίζουμε ωστόσο, όπως και αυτός, πως αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές και όχι όλες. Επίσης, όπως και αυτός, είμαστε και εμείς ανυπόμονοι να δούμε το πως θα προσαρμοστούν οι παίκτες στις αλλαγές αυτές και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι σχετικά με το πως θα εξελιχθεί ο ρόλος του jungler στη νέα Season.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου